Sipariş İptal Etme/Cayma Hakkı:
Sipariş ya da siparişte bulunan bir ürün için iptal talebi, ilgili siparişin faturası oluşturuluncaya dek iletebilir.
Aşağıdaki şartlarda iptal hakkı kullanılamaz:
Yukarıda bahsi geçen koÅŸulların oluÅŸmaması durumunda iptal iÅŸlemi tamamlanabilecektir. Ãœrün ya da sipariÅŸ iptal talebi olumlu sonuçlandığında, ilgili ürün ya da sipariÅŸ durumu “Ä°ptal Edildi” olarak görülecektir. Ä°ptal iÅŸlemi saÄŸlandığında eÅŸ zamanlı olarak ücret iadesi, alışveriÅŸ aÅŸamasında kullanılan kartın ait olduÄŸu bankaya yapılacaktır. Ãœcret iadesi yapıldığında tüketicinin üyelik mail adresine e-posta ile bilgilendirme yapılmaktadır. Ãœcret iadesinin tüketici hesabına yansıma süresi, iÅŸlem yapılan bankaya göre 1-8 iÅŸ günü arasında deÄŸiÅŸebilmektedir.
Siparişin faturası basılmış ise iptal işlemi yapılamayacaktır. Bu durumda, aşağıda istisnaları belirtilen haller dışında kargo tarafından getirilen siparişi teslim almamanız veya teslim alarak İADE/CAYMA prosedürünü yerine getirmeniz durumunda iade-iptal talebiniz değerlendirilecektir.
Sipariş İade Etme/Cayma Hakkı Prosedürü:
Tüketicinin Korunması Hakkında Mevzuat gereği tüketici, Mesafeli Satış Sözleşmesi'nden 14 (ondört) gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkına sahiptir.
Cayma hakkı süresi, hizmet ifasına ilişkin sözleşmelerde sözleşmenin kurulduğu gün; mal teslimine ilişkin sözleşmelerde ise tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin malı teslim aldığı gün başlar. Ancak tüketici, sözleşmenin kurulmasından malın teslim tarihini takip eden 14(Ondört) günlük süre içinde belirtilen şartlara haiz olmak üzere cayma hakkını kullanabilir.
Cayma hakkı süresinin belirlenmesinde;
Tek sipariş konusu olup ayrı ayrı teslim edilen mallarda, tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin son malı teslim aldığı gün,
Birden fazla parçadan oluşan mallarda, tüketici veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin son parçayı teslim aldığı gün,
Belirli bir süre boyunca malın düzenli tesliminin yapıldığı sözleşmelerde, tüketici veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin ilk malı teslim aldığı gün esas alınır.
Malın satıcı tarafından taşıyıcıya teslimi, tüketiciye yapılan teslim olarak kabul edilmez. Mal teslimi ile hizmet ifasının birlikte yapıldığı sözleşmelerde, mal teslimine ilişkin cayma hakkı hükümleri uygulanır.
Satıcı veya sağlayıcı malı kendisinin geri alacağına dair bir teklifte bulunmadıkça, tüketici cayma hakkını kullandığına ilişkin bildirimi yönelttiği tarihten itibaren on gün içinde malı satıcı veya sağlayıcıya ya da yetkilendirmiş olduğu kişiye geri göndermek zorundadır.
Ancak aÅŸağıda cayma hakkının istisnaları sayılmış olup, özellikle gıda ürünü alan müşterilerimiz için; Müşteri, iÅŸ bu ÅŸartları ve mesafeli satış sözleÅŸmesini onaylaması ile 27 Kasım 2014 Tarih, 29188 Sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren Mesafeli SözleÅŸmeler YönetmeliÄŸi’ nin Cayma hakkının Ä°stisnaları BaÅŸlıklı 15. Maddesi gereÄŸi; NiteliÄŸi itibariyle geri gönderilmeye elveriÅŸli olmayan ve çabuk bozulma tehlikesi olan bir gıda ürünü olması, Kurban’ın hem süreli bir iÅŸlem olması hem Müşteri talebine istinaden alınan sipariÅŸ gereÄŸi temin ve 3. KiÅŸilere de taahhütlerde bulunulması nedeni ile cayma hakkını kullanamayacağını kabul eder.
TÜKETİCİ aşağıdaki şartlara konu olan ürün özelinde sözleşmeye bağlı cayma hakkını kullanamaz:
2.1.Ürün İade Koşulları
2.2. Ürün Gönderim Koşulları
ALICI Bilgileri
Adı Soyadı:
E-mail:
Tarih:
Ä°mza/Onay: